danish_pastries_crop

Mit érdemes tudni a lisztekről?
Az AnnaPanni KENYÉR liszt (más név alatt) egy angliai versenyen díjat nyert 2013 év elején.

Van valamilyen allergén a lisztkeverékben?
Nincs. A lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica.

Mit lehet készíteni a lisztekből?
Szinte bármit. A KENYÉR lisztet élesztős tésztákhoz javasoljuk, a PISKÓTA lisztet piskóta tésztákhoz, a LINZER lisztet omlós tésztákhoz, pitékhez.

Lehet a búzalisztes receptek alapján sütni AnnaPanni lisztből?
Igen de a búzalisztes receptek alkalmazásakor arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, mint a búzaliszt.

Van a lisztekben rost?
Az AnnaPanni lisztkeverékek élelmi rost tartalma viszonylag magas: 4 g/100 g. (A késztermékben kb. 2,5g/100g). Ez a napi rostszükséglet kb. 20%-át biztosítja pl. 20 dkg kenyér elfogyasztása esetén. Az indiai útifű gyógynövény (psyllium), maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás.

Mi az eltérés a lisztkeverékek között?
Lényegét tekintve ugyanazok az összetevők, az arányok mások. A főbb összetevők a rizsliszt és burgonyakeményítő. A LINZER lisztben nincs burgonyapehely, a KENYÉR lisztben van élesztő is.

Miért szűnt meg a Süti liszt?
A Süti liszt helyett van most a LINZER liszt és a PISKÓTA liszt.

Mi a különbség a régebbi NATÚR liszt és a kenyérliszt között?
A KENYÉR lisztből készült tésztáknak jobb az ízük, jobb az állaguk, hosszabban eltarthatóak.

Megmérték a lisztek gluténtartalmát?
Igen. A keverékeket megvizsgálta egy magyarországi akkreditált laboratórium. Az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben 5 mg/kg mérési érzékenység esetén nem mutatható ki glutén. (Vizsgálati módszer: ELISA, Ridascreen Fast Gliadin R 7002) (OÉTI notifikációs szám: 7401/2010) (TANUSÍTVÁNY)

Hogyan kell tárolni a lisztet?
A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.

Miből készült az E464?
Cellulózból. Ez a sűrítőanyag. Nem allergén.

Mi az az E491?
Ez az emulgeátor: szorbit monosztearát. Növényi alapú. Nem allergén.

Kell élesztő a KENYÉR lisztből készült tésztákba?
Nem. A gluténmentes lisztkeverékek között különlegességnek számít, hogy az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben van élesztő. Ez jelentősen megkönnyíti az élesztős tészták elkészítését. Például kenyér sütése esetében csak vizet, kis olajat és sót kell hozzáadni és jól elkeverni. Nincs többé gond az élesztő változó minőségével. A keverékhez adott jó minőségű élesztő garantálja, hogy a kenyérfélék, sütemények mindig jól sikerülnek.