Vajas levendulás keksz

 

Hozzávalók: 110 g AnnaPanni linzerliszt, 100 g vaj, 45 g porcukor, 55 g kölesliszt, 1/2 tk. sütőpor, ízlés szerint szárított levendulavirág

Elkészítés: Vajat a cukorral robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. A masszát tegyük be egy rövid időre a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A tésztát ne sokáig formázzuk meleg kézzel, mert megolvad a magasabb vajtartalom miatt! 150°C-on 13-15 percig sütjük. Várjuk meg míg kihűl, utána lehet fogyasztani.

 

Mogyoróvajas kakaós keksz

Hozzávalók: 75 g AnnaPanni linzerliszt, 10 g kölesliszt ,1 teáskanál sütőpor, 20 g kakaópor, 45 g vaj/margarin, 30 g porcukor, 30 g barna cukor, 25 g mogyoróvaj, 1 db tojás fele, fél evőkanál tej, vanília kivonat, + mogyoróvaj töltelékként

Elkészítés: A vajat a porcukorral alaposan elkeverem, majd tovább keverem a barna cukorral és a mogyoróvajjal. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a tojást, a tejet és a vaníliát, végül a sütőporral elkevert lisztet. Alapos elkeverés után nagyon lágy lesz, ezért lehet hűteni is picit, a könnyebb kidolgozás végett. Ha még így is meglehetősen puha tésztát kapok, hozzáadhatok még 5-10 g lisztet. Gyors mozdulatokkal lapos korongokat (20 g) formálok és a közepébe teszek egy kis (kb 3-4 g) mogyoróvajat. Ráhajtom a tésztát és golyót formálok belőle, amit kissé kilapítok. 175°C-on, 8-9 percig sütöm.

 

Minikuglóf

Hozzávalók:  250g AnnaPanni piskótaliszt, 125g vaj/margarin, 110 g porcukor, 2 db nagyobb tojás, 1,8-2 dl tej, 4 teáskanál sütőpor, 15 g kakaópor, vaníliás cukor, aszalt gyümölcsök, (12 darabhoz)

Elkészítés: Vajat a cukorral kihabosítom, majd a tojássárgákat egyesével robotgéppel hozzákeverem. Ezután a sütőporos lisztet és a tejet felváltva hozzáadom. Majd a felvert tojásfehérjét óvatosan bele dolgozom. Tetszés szerint a kakaóport is belekeverem,hogy márványos legyen. 180°C-on  kb 20- 25 percig sütöm,a szilikonos miniformákban.

 

Cantuccini

Hozzávalók: 350 g AnnaPanni kenyér liszt, 300 g cukor, 1 teáskanál fahéj, ½ teáskanál sütőpor, 200 g mandula, 3 nagy tojás, 10 g vaníliás cukor

Elkészítés: A mandula egyharmadát összetöröm apró részekre. A vaníliás cukrot felverem a tojásokkal. A többi hozzávalót összekeverem egy tálban, majd a tojásos masszával összegyúrom egy kemény tésztává. Lisztezett felületen két rudat formálok a masszából. Ehhez erősen össze kell nyomkodni a tésztát. A két rúdnak kicsit rövidebbnek kell lennie, mint a sütésre szánt tepsi, melyet sütőpapírral bélelek ki. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig addig sütöm, amíg barna lesz és nem lesz puha a tapintása.

Felvágás előtt hűlni hagyom, majd egy egyenetlen élű késsel 10 mm-es szeletekre vágom. Ezután visszahelyezem a sütőpapírra és 200 fokon 10-15 percig pirítom.

 

Banános csokis muffin:

Hozzávalók: 2 érett, tört banán, 250 ml tej, 1 nagy tojás, 60 g porcukor, 180 g AnnaPanni kenyér liszt, 2 teáskanál sütőpor, 100 g cukor, 120 g csokoládé, 12 darabos muffin sütő, muffin papír

Elkészítés: Összekeverem egy tálban az összetört banánokat, a tejet, a tojásokat és a vajat, majd hozzá adom a lisztet, a cukrot és a feldarabolt csokoládét. Óvatosan összekeverem, amíg a massza össze nem áll. Kibélelem a muffin formákat a papírokkal és egyenletesen szétosztom a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 25 percig sütöm, majd 10 percig hűlni hagyom.

 

Öt órai angol sütemény

Hozzávalók: 250 g AnnaPanni kenyér liszt, 2 teáskanál sütőpor, 30 g cukor, 100 g vaj, 2 tojás

Elkészítés: A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverem, majd belemorzsolom a vajat is. Felverem a tojást és összekeverem a többi hozzávalóval, így egy lágy tésztát kapok. A tésztát egy kilisztezett felületre helyezem és körülbelül 2 cm vastagságúra nyújtom.  4 cm átmérőjű köröket formálok belőle és  egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Kis helyet hagyok közöttük, mivel sütés alatt meg fognak nőni. Megkenem a tetejüket egy kis tejjel és előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 15 percig sütöm.

Miután megsültek, és egy kicsit kihűltek, félbe vágom őket. Eperlekvárral és tejszínhabbal tálaljuk.

 

Meggyes piskóta

Hozzávalók: 25 dkg AnnaPanni piskóta liszt, 5 tojás, csipet só, 1/2 kk ecet, 25 dkg cukor, kicsi víz, 40 dkg magozott meggy

Elkészítés: A tojásfehérjét, sót és az ecetet kemény habbá verem. A kristálycukrot és a kicsi vizet alacsony lángon sziruppá főzöm, majd ezt a két masszát alaposan tovább verem az 5 tojássárgájával. Ezek után a 25 dkg lisztet apránként hozzákeverem, itt már nagyon fontos, hogy a keverés ne géppel történjen! Egy tepsit kivajazok, kilisztezek, majd beleöntöm a masszát. Fontos, hogy a tepsi oldala “natúr” maradjon, mert így a piskóta fel tud kapaszkodni rajta és nem fog összeesni. Ezután a  magozott meggyekkel megszórom, majd 160 fokon fél órán keresztül aranybarnára sütöm.

Piskótasütésnél minden részletre oda kell figyelni, mert akkor lesz tökéletes!

 

Hamburger zsemle

Hozzávalók: 200 g AnnaPanni kenyér liszt, 200 ml meleg tej/víz, ½ teáskanál só, 20g olaj/ 40g margarin, 1 tojás felverve a tetejének a megkenéséhez, 2 teáskanál szezámmag

Elkészítés: A lisztet egy tálba teszem, majd hozzáadom a tejet/vizet, sót és az olajat/margarint. Habverővel (vagy dagasztóval) összekeverem a masszát 4-5 percig. Letakarom egy konyharuhával és meleg helyen hagyom. Egy óra után összekeverem ismét, majd 4 zsömlét formázok belőle. Belehelyezem őket egy tepsibe, és amíg a sütő előmelegszik, állni hagyom. Megkenem mindegyik zsemlét a tojással és rászórom a szezámmagot. 220 fokon 15-20 percig sütöm mialatt jól megnő és aranybarnára nem lesz. Miután kész, egy rácson hagyom őket kihűlni.

 

Angol húsvéti zsemle

Hozzávalók: 500g AnnaPanni kenyér liszt, 50g cukor, 40g vaj (olvasztott), 1 evőkanál őrőlt fahéj, 250 ml tej, 3 tojás, 1 teáskanál ecet, 150 g mazsola, 50 g kockára vágott kandírozott citromhéj, 50 g kockára vágott kandírozott narancshéj, kevés vaj a teteje megkenéséhez. A kereszthez: porcukor, tej és vanília kivonat lehetőség szerint

Elkészítés: Összekeverem a lisztet, cukrot és az őrölt fahéjat. Felverem a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet és az ecetet. Majd ezt a két masszát összekeverem a kandírozott gyümölcsökkel és a mazsolával. A tésztát egy lisztezett felületre teszem. Ha túl ragadós, lisztet adok még hozzá. Szétszedem 10 egyenlő részre és mindegyikből gombócot formálok. Viszonylag nagyobb távolságra helyezem őket egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Keresztet vágok mindegyik kis gombóc tetejére és megkenem őket egy kevés vajjal. Ezek után állni hagyom egy melegebb helyen 30 percig. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 percig sütöm, amíg aranybarna nem lesz.

A kereszt elkészítéséhez összekeverem a vanília kivonatot a porcukorral, majd hozzáadok annyi tejet, amíg egy nem túl folyós, jól dolgozható masszát kapok és a kész zsemlékbe vágott résekbe csorgatom.

 

Császármorzsa

Hozzávalók: 250 g AnnaPanni kenyérliszt, 250 g kukoricaliszt, 800 ml tej, 100 g cukor, 5 tojás, egy evőkanál olaj, 6 evőkanál mazsola, porcukor a meghintésre, baracklekvár

Elkészítés: Összekeverem a lisztet, kukoricadarát és a mazsolát. Ráöntöm a tejet, és állni hagyom egy órát. Hozzákeverem a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadom a felvert tojásfehérjét. Serpenyőben felforrósított olajba teszem a tésztát. Fakanállal folyamatosan keverem,majd kis darabokra töröm és sütöm amíg aranybarna nem lesz. Tálaláskor baracklekvárt teszek rá és meghintem porcukorral.

 

Linzer

Hozzávalók: 250g AnnaPanni linzerliszt, 100g cukor, 125g vaj, 2db tojás, 1kk sütőpor, 1 csomag vaniliáscukor, 3 ek víz

Elkészítés: Az hozzávalókat összekeverem, majd egy órára a sütőbe rakom. Ezek után kinyújtom körülbelül 2-3cm vastagra és tetszés szerint köröket, vagy virágformákat szaggatok belőle. 180 fokra előmelegített sütőben halványbarnára sütöm, majd baracklekvárral összeragasztom a formákat.

 

Banános bögrés

Hozzávalók: 2 bögre AnnaPanni piskótaliszt, ¾ bögre olaj, 2 banán, 1 bögre cukor, ½ csomag sütőpor, 2 tojás

Elkészítés: A cukrot és a tojásokat habosra felverem, majd hozzá turmixolom a banánokat. Külön tálban összekeverem a lisztet a sütőporral, majd ehhez fokozatosan felváltva belekeverem az olajt és a banános masszát. 180 fokon kb. 20 percig aranybarnára sütöm. A tetejére megolvasztott tortabevonót öntök.

 

Túrógombóc kukoricadarával

Hozzávalók: 5 dl víz, 1 kk olaj, kevés só, 1 cs vaníliás cukor, citromhéj, ½ marék cukor, 1 dl kukoricadara, 25 dkg túró, pirított burgonya pehely vagy porcukros darált dió

Elkészítés: A fél liter forrásban lévő vízhez az olajat, kevés sót, vaníliás cukrot , cukrot belekeverjük és a kukoricadarát hozzáadjuk, megfőzzük. Amikor langyosra hűlt, a túrót és a citromhéjat beledolgozzuk és vizes kézzel gombócokat formálunk, pirított morzsába forgatjuk.

 

Kalács

Hozzávalók: 50 dkg AnnaPanni Kenyér liszt, 2 tojás, fél liter meleg tej, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem, a végén felolvasztva hozzáadom a vajat. Kelni
hagyom kb. 45 percig, 150 fokon 30 perc alatt megsütöm.

 

Lángos

Hozzávalók: 50 dkg AnnaPanni Kenyér liszt, 1 kanál só, kevés cukor, annyi meleg víz hogy jól ki
lehessen dolgozni.

Elkészítés: 15 percig kelni hagyom, kis zsemle nagyságúra formázom, kézzel elnyújtom és forró olajban kisütöm. Lehet tölteni kolbásszal, sajttal, virslivel, túróval.

 

Amerikai csokis keksz (cookies)

DSC09222

Hozzávalók: 44 dkg AnnaPanni Linzer liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 18 dkg kristálycukor, 20 dkg barnacukor vagy porcukor, 1 csomag sütőpor, 30 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál  darált mandula

Elkészítés: A csokoládét felaprítom, elnegyedelek minden kockát.  A lisztet összekeverem a sütőporral. Másik tálban összekeverem a tojást, a vajat, a két féle cukrot és a mandulát. Ehhez hozzáadom a sütőporos lisztet, majd a felaprított csokoládét. Vizes kanállal tepsibe teszem, előmelegített sütőben megsütöm.

 

Mézeskalács

 

 

 

 

Hozzávalók: 60 dkg AnnaPanni Linzer liszt, 18 dkg méz, 10 dkg margarin, 2 evőkanál kakaó, 18 dkg porcukor, 2 egész tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbona, darált szegfűszeg, darált fahéj, reszelt citromhéj.

Elkészítés: A mézet és a margarint langyosra melegítem, hozzákeverem a többi összetevőt. 1 napra a hűtőben állni hagyom. 4 mm vastagra nyújtom, sütőformákkal kiszaggatom és tepsiben megsütöm.

 

Almafánk

Almafánk

Hozzávalók: 35 dkg AnnaPanni Kenyér liszt, 1 kg alma, 2 db tojás, 6 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, fahéj vagy lekvár, olaj

Elkészítés: Az almát reszelem és kinyomkodom a levét. Összekeverem a többi összetevővel és kanállal forró olajba szaggatom.

 

Mákos beJgli

Mákos beigli

Hozzávalók a tésztához: 1 kg AnnaPanni Kenyér liszt,
25 dkg margarin,  2 dl tej, 20 dkg porcukor, 1 dkg útifűmaghéj, 3 egész tojás, tejföl, só

Hozzávalók a töltelékhez: 25 dkg darált mák, 25 dkg kristálycukor, 0,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, 3 evőkanál lekvár

A tészta elkészítése: A margarint a liszttel összedolgozom, hozzáadom a tejet, a porcukrot, a kettő egész tojást és annyi tejfölt, hogy a tészta megfelelő állagú legyen és állni hagyom 1 órát.

A töltelék elkészítése: A vizet és a cukrot sziruppá főzöm és hozzáteszem a töltelék többi összetevőit.

A bejglik elkészítése: A tészát két (vagy több) részre osztom, kinyújtom és megkenem a tojásfehérjével és elosztom rajtuk a tölteléket. (A szélére ne kerüljön) Összetekerem, tepsibe teszem, tetejét megkenem a tojás sárgájával, az oldalát villával megszúrkálom. 20 percig állni hagyom, és 200 fokos előmelegített sütőben mosolygósra sütöm.

 

Sajtos pogácsa

(2013 Coeliakia Világnapi sütőverseny díjnyertes receptje)

pogacsa


Hozzávalók:
5 dl tej, 15 dkg RAMA margarin, 30 dkg AnnaPanni Kenyér lisztkeverék, 10 dkg rizsliszt, 20 dkg burgonyapehely, 4 db tojás, 5 dkg ementáli sajt, 5 dkg füstölt sajt, kávéskanál só.

Elkészítés: Összekeverem az AnnaPanni lisztet, a burgonyapelyhet és a rizslisztet. Forró tejben a margarint felolvasztom, belekeverem a lisztkeveréket. Megvárom míg langyos lesz, ezután belekeverem a tojást és a sajtot. A vizes kézzel megformázott kis gombócokat kivajazott, lisztezett tepsiben 180 fokon, középső tepsi álláson aranybarnára sütöm.  Az utolsó 5 percben rászórok még egy kis sajtot.

 

Piskóta

Hozzávalók: 8 db tojás, 8 evőkanál AnnaPanni Piskóta lisztkeverék, 8 evőkanál  cukor

Elkészítés: A cukrot a tojás sárgájával felverem, hozzáadom kanalanként  a lisztet, majd külön felverem a fehérjét. Végül a két masszát összedolgozom, és kivajazott, lisztezett tepsibe 180 fokon fogpiszkálópróbáig sütöm.

 

Palacsinta

Palacsinta

Hozzávalók: 5 evőkanál AnnaPanni Piskóta liszt, 2 dl tej, 1 egész tojás, só, 2 dl víz

Elkészítés: A lisztet, a tejet, a tojás és a sót összekeverem, és 15 percig állni hagyom. Ha túl sűrű, akkor még öntök bele annyi vizet, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Ebből tíz kisebb palacsinta készül.

 

Kuglóf

Kuglóf

Hozzávalók: 50 dkg AnnaPanni Piskótaliszt, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 1 dl tej, csipet só, 1 tasak vaníliás cukor, mazsola, ¾ zacskó sütőpor, 1  citrom.

Elkészítés: A cukrot és a margarint összekeverem. Hozzáadom a vaníliás cukrot, utána a 4 egész tojást. A lisztet és a 1 dl tejet apránként felváltva adom hozzá. Végül ¾ zacskó sütőport, a citrom levét, sót, mazsolát és a reszelt héját keverem hozzá. 200 fokon sütöm kb. 10 percet utána 150 fokon, amíg elkészül.