Összetevők: rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, dextróz, élesztő, növényi rost (psyllium), sűrítőanyag (E464), só, emulgeátor (E491).

Átlagos tápérték és energiatartalom (100 g termékben):
Energia: 1389 kJ, Zsír: 0,6 g, Telített zsírsavak: 0,3 g, Szénhidrát: 74,5 g, Cukor: 0,8 g, Fehérje: 6,1 g, élelmi rost: 4 g, Só: 1,3 g.

Felhasználási javaslat: élesztős tészták (kenyér, zsemle, pizza, pogácsa, bukta, kuglóf, fánk, lángos stb.).

Vásárlás

Online vásárlás az alábbi webshopokban elérhető:

Személyesen megvásárolható az alábbi üzletekben:

Ha termékünk nem kapható kedvenc boltjában, kérjük, értesítsen minket, és felvesszük a kapcsolatot az üzletvezetővel! Várjuk a hívását +36203641024 számon! Ha egyszerűbb, írhat is nekünk az iroda@annapanni.hu címre.

Friss kenyér rendelés a Svábpékség mintaboltjaiban országszerte és a DiétaABC-ben Budapesten elérhető! 


Gyakran ismételt kérdések

Mit érdemes tudni a lisztről?
Az AnnaPanni KENYÉR liszt (más név alatt) egy angliai versenyen díjat nyert 2013 év elején.

Van valamilyen allergén a lisztkeverékben?
Nincs. A lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica. A kenyérliszt élesztőt tartalmaz.

Mit lehet készíteni a kenyérlisztből?
Elsősorban kenyeret, de bármilyen élesztős tészta elkészíthető belőle, arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa).

Kell élesztő a kenyérlisztből készült tésztákba?
Nem. A gluténmentes lisztkeverékek között különlegességnek számít, hogy az AnnaPanni kenyér  lisztkeverékben van élesztő. Ez jelentősen megkönnyíti az élesztős tészták elkészítését. Például kenyér sütése esetében csak vizet, kis olajat és sót kell hozzáadni és jól elkeverni. Nincs többé gond az élesztő változó minőségével. A keverékhez adott jó minőségű élesztő garantálja, hogy a kenyérfélék, sütemények mindig jól sikerülnek.

Lehet a búzalisztes receptek alapján sütni AnnaPanni lisztből?
Igen de a búzalisztes receptek alkalmazásakor arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, mint a búzaliszt.

Van a lisztekben rost?
Az AnnaPanni lisztkeverékek élelmi rost tartalma viszonylag magas: 4 g/100 g. (A késztermékben kb. 2,5g/100g). Ez a napi rostszükséglet kb. 20%-át biztosítja pl. 20 dkg kenyér elfogyasztása esetén. Az indiai útifű gyógynövény (psyllium), maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás.

Megmérték a lisztek gluténtartalmát?
Igen. A keverékeket megvizsgálta egy magyarországi akkreditált laboratórium. Az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben 5 mg/kg mérési érzékenység esetén nem mutatható ki glutén. (Vizsgálati módszer: ELISA, Ridascreen Fast Gliadin R 7002) (OÉTI notifikációs szám: 7401/2010) (TANUSÍTVÁNY)

Miből készült az E464?
Cellulózból. Ez a sűrítőanyag. Nem allergén.

Mi az az E491?
Ez az emulgeátor: szorbit monosztearát. Növényi alapú. Nem allergén.

Hogyan kell tárolni a lisztet?
A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.


Receptek

Hamburger zsemle:

Hozzávalók: 200 g AnnaPanni kenyérliszt, 200 ml meleg tej/víz, ½ teáskanál só, 20g olaj/ 40g margarin, 1 tojás felverve a tetejének a megkenéséhez, 2 teáskanál szezámmag

Elkészítés: A lisztet egy tálba teszem, majd hozzáadom a tejet/vizet, sót és az olajat/margarint. Habverővel (vagy dagasztóval) összekeverem a masszát 4-5 percig. Letakarom egy konyharuhával és meleg helyen hagyom. Egy óra után összekeverem ismét, majd 4 zsömlét formázok belőle. Belehelyezem őket egy tepsibe, és amíg a sütő előmelegszik, állni hagyom. Megkenem mindegyik zsemlét a tojással és rászórom a szezámmagot. 220 fokon 15-20 percig sütöm mialatt jól megnő és aranybarnára nem lesz. Miután kész, egy rácson hagyom őket kihűlni.

Kifli- Kohári Évi receptje:

Hozzávalók: 250 g AnnaPanni kenyér lisztkeverék, 5 g naturbit psyllium rost, 5 g só, 250 g langyos víz, 1 evőkanál olaj

Elkészítés: A száraz hozzávalókat egy tálban keverjük össze. Öntsük hozzá a vizet, alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat. Jól gyúrjuk át és osszuk 3 egyenlő részre. Formázzunk bucikat, lapítsuk háromszög alakúra és tekerjük fel. Tegyük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe és kelesszük 30 percet. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat hozzá!

Sajtos pogácsa:  (2013 Coeliakia Világnapi sütőverseny díjnyertes receptje)

Hozzávalók: 5 dl tej, 15 dkg RAMA margarin, 30 dkg AnnaPanni Kenyér lisztkeverék, 10 dkg rizsliszt, 20 dkg burgonyapehely, 4 db tojás, 5 dkg ementáli sajt, 5 dkg füstölt sajt, kávéskanál só.

Elkészítés: Összekeverem az AnnaPanni lisztet, a burgonyapelyhet és a rizslisztet. Forró tejben a margarint felolvasztom, belekeverem a lisztkeveréket. Megvárom míg langyos lesz, ezután belekeverem a tojást és a sajtot. A vizes kézzel megformázott kis gombócokat kivajazott, lisztezett tepsiben 180 fokon, középső tepsi álláson aranybarnára sütöm.  Az utolsó 5 percben rászórok még egy kis sajtot.

Pizza (28 cm-es)

Hozzávalók: 30 dkg AnnaPanni kenyérliszt, 2,5 dl meleg víz (37ºC), 1 egész tojás, ½ evőkanál olaj, só

Elkészítés: Összekeverem a hozzávalókat, 15 percig hagyom kelni, pizzaformában 30 percig 200 fokon sütöm. Ráteszek mindenféle finomságot (paradicsomszósz, sajt, szalonna, hagyma, stb.) és sütöm tovább amíg szép színe lesz. A rukkolát a sütést követően szóróm a pizzára.

Tortilla

Hozzávalók: Tészta: 200 dkg AnnaPanni kenyérliszt,1,7 dl víz, 2 evőkanál olaj, 2 csipet só Töltelék: Saláta mix (saláta, uborka, paradicsom, újhagyma, olívabogyó, rukkola), Füstölt tofu (vajon pirítva) Szósz ( 4 evőkanál olívaolaj, 3 tk mustár, 2 tk méz)

Elkészítés: A liszthez fokozatosan keverjük hozzá a vizet, majd az olajat és a sót. Használjunk dagasztógépet vagy gyúrjuk kézzel. A tésztát vágjuk szét 6 egyenlő darabra, majd formázzunk golyót belőlük és hagyjuk kelni 20-40 percig. Amíg kel a tészta készítsük el a tölteléket. A tészta golyókat sodrófával nyújtsuk formára és süssük ki, mintha palacsintát készítenénk. (kicsi olaj, serpenyő), ha felpúposodik a tészta fordítsuk meg. A kész tortilla lapokat töltsük meg mindenféle finomsággal.

Lángos

Hozzávalók: 50 dkg AnnaPanni Kenyér liszt, 1 kanál só, kevés cukor, annyi meleg víz hogy jól ki
lehessen dolgozni.

Elkészítés: 15 percig kelni hagyom, kis zsemle nagyságúra formázom, kézzel elnyújtom és forró olajban kisütöm. Lehet tölteni kolbásszal, sajttal, virslivel, túróval.

Kalács:

Hozzávalók: 50 dkg AnnaPanni Kenyér liszt, 2 tojás, fél liter meleg tej, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem, a végén felolvasztva hozzáadom a vajat. Kelni hagyom kb. 45 percig, 150 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Almafánk:

Hozzávalók: 35 dkg AnnaPanni Kenyér liszt, 1 kg alma, 2 db tojás, 6 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, fahéj vagy lekvár, olaj

Elkészítés: Az almát reszelem és kinyomkodom a levét. Összekeverem a többi összetevővel és kanállal forró olajba szaggatom.

Mákos bejgli:

Hozzávalók a tésztához: 1 kg AnnaPanni Kenyér liszt,
25 dkg margarin,  2 dl tej, 20 dkg porcukor, 1 dkg útifűmaghéj, 3 egész tojás, tejföl, só

Hozzávalók a töltelékhez: 25 dkg darált mák, 25 dkg kristálycukor, 0,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, 3 evőkanál lekvár

A tészta elkészítése: A margarint a liszttel összedolgozom, hozzáadom a tejet, a porcukrot, a kettő egész tojást és annyi tejfölt, hogy a tészta megfelelő állagú legyen és állni hagyom 1 órát.

A töltelék elkészítése: A vizet és a cukrot sziruppá főzöm és hozzáteszem a töltelék többi összetevőit.

A bejglik elkészítése: A tészát két (vagy több) részre osztom, kinyújtom és megkenem a tojásfehérjével és elosztom rajtuk a tölteléket. (A szélére ne kerüljön) Összetekerem, tepsibe teszem, tetejét megkenem a tojás sárgájával, az oldalát villával megszúrkálom. 20 percig állni hagyom, és 200 fokos előmelegített sütőben mosolygósra sütöm.

Császármorzsa

Hozzávalók: 250 g AnnaPanni kenyérliszt, 250 g kukoricaliszt, 800 ml tej, 100 g cukor, 5 tojás, egy evőkanál olaj, 6 evőkanál mazsola, porcukor a meghintésre, baracklekvár

Elkészítés: Összekeverem a lisztet, kukoricadarát és a mazsolát. Ráöntöm a tejet, és állni hagyom egy órát. Hozzákeverem a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadom a felvert tojásfehérjét. Serpenyőben felforrósított olajba teszem a tésztát. Fakanállal folyamatosan keverem,majd kis darabokra töröm és sütöm amíg aranybarna nem lesz. Tálaláskor baracklekvárt teszek rá és meghintem porcukorral.

Vaníliás pite- Kohári Évi receptje

Hozzávalók: Tészta: 200 g AnnaPanni kenyér lisztkeverék, 40-50 g porcukor, 100 g liga margarin Vaníliás krém: 500 ml növenyi rizs ital, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál cukor, 50 g liga margarin, 200 ml növenyi tejszín Tetejére: Ízlés szerint gyümölcs

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból gyúrjunk rugalmas tésztát. Nyomkodjuk egy kb 26 cm-es pite formába. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percet süssük. A krémhez keverjük össze a pudingot a cukrot a tejjel és főzzük meg a szokásos módon. Még forrón keverjük hozzá a margarint. Langyosan keverjük hozzá a tejszínt. Tegyük a krémet a tészta tetejére, díszítsük gyümölccsel és alaposan hűtsük le. 

Cantuccini:

Hozzávalók: 350 g AnnaPanni kenyér liszt, 300 g cukor, 1 teáskanál fahéj, ½ teáskanál sütőpor, 200 g mandula, 3 nagy tojás, 10 g vaníliás cukor

Elkészítés: A mandula egyharmadát összetöröm apró részekre. A vaníliás cukrot felverem a tojásokkal. A többi hozzávalót összekeverem egy tálban, majd a tojásos masszával összegyúrom egy kemény tésztává. Lisztezett felületen két rudat formálok a masszából. Ehhez erősen össze kell nyomkodni a tésztát. A két rúdnak kicsit rövidebbnek kell lennie, mint a sütésre szánt tepsi, melyet sütőpapírral bélelek ki. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig addig sütöm, amíg barna lesz és nem lesz puha a tapintása.

Felvágás előtt hűlni hagyom, majd egy egyenetlen élű késsel 10 mm-es szeletekre vágom. Ezután visszahelyezem a sütőpapírra és 200 fokon 10-15 percig pirítom.

Banános csokis muffin:

Hozzávalók: 2 érett, tört banán, 250 ml tej, 1 nagy tojás, 60 g porcukor, 180  AnnaPanni kenyér liszt, 2 teáskanál sütőpor, 100 g cukor, 120 g csokoládé, 12 darabos muffin sütő, muffin papír

Elkészítés: Összekeverem egy tálban az összetört banánokat, a tejet, a tojásokat és a vajat, majd hozzá adom a lisztet, a cukrot és a feldarabolt csokoládét. Óvatosan összekeverem, amíg a massza össze nem áll. Kibélelem a muffin formákat a papírokkal és egyenletesen szétosztom a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 25 percig sütöm, majd 10 percig hűlni hagyom.

Öt órai angol sütemény:

Hozzávalók: 250 g AnnaPanni kenyér liszt, 2 teáskanál sütőpor, 30 g cukor, 100 g vaj, 2 tojás

Elkészítés: A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverem, majd belemorzsolom a vajat is. Felverem a tojást és összekeverem a többi hozzávalóval, így egy lágy tésztát kapok. A tésztát egy kilisztezett felületre helyezem és körülbelül 2 cm vastagságúra nyújtom.  4 cm átmérőjű köröket formálok belőle és  egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Kis helyet hagyok közöttük, mivel sütés alatt meg fognak nőni. Megkenem a tetejüket egy kis tejjel és előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 15 percig sütöm.

Miután megsültek, és egy kicsit kihűltek, félbe vágom őket. Eperlekvárral és tejszínhabbal tálaljuk.

Angol húsvéti zsemle

Hozzávalók: 500g AnnaPanni kenyér liszt, 50g cukor, 40g vaj (olvasztott), 1 evőkanál őrőlt fahéj, 250 ml tej, 3 tojás, 1 teáskanál ecet, 150 g mazsola, 50 g kockára vágott kandírozott citromhéj, 50 g kockára vágott kandírozott narancshéj, kevés vaj a teteje megkenéséhez. A kereszthez: porcukor, tej és vanília kivonat lehetőség szerint

Elkészítés: Összekeverem a lisztet, cukrot és az őrölt fahéjat. Felverem a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet és az ecetet. Majd ezt a két masszát összekeverem a kandírozott gyümölcsökkel és a mazsolával. A tésztát egy lisztezett felületre teszem. Ha túl ragadós, lisztet adok még hozzá. Szétszedem 10 egyenlő részre és mindegyikből gombócot formálok. Viszonylag nagyobb távolságra helyezem őket egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Keresztet vágok mindegyik kis gombóc tetejére és megkenem őket egy kevés vajjal. Ezek után állni hagyom egy melegebb helyen 30 percig. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 percig sütöm, amíg aranybarna nem lesz.

A kereszt elkészítéséhez összekeverem a vanília kivonatot a porcukorral, majd hozzáadok annyi tejet, amíg egy nem túl folyós, jól dolgozható masszát kapok és a kész zsemlékbe vágott résekbe csorgatom.

Van egy jó recepted? Oszd meg velünk, hogy másokhoz is eljuthasson!
A recepteket és felmerülő kérdéseket várjuk emailben az iroda@annapanni.hu vagy a Facebook üzenetben. Keressen minket bizalommal!