Összetevők: rizsliszt, burgonyakeményítő, növényi rost (psyllium), sűrítőanyag (E464).

Átlagos tápérték és energiatartalom (100 g termékben):
Energia: 1410 kJ, Zsír: 0,4 g, Telített zsírsavak: 0,3 g, Szénhidrát: 77 g, Cukor: 1,2 g, Fehérje: 4,8 g, élelmi rost: 3,4 g, Só: 0 g.

Felhasználási javaslat: omlós tészták, linzer, piték (isler, habos almás, kevert meggyes, reszelt túrós, almás pite, erdei gyümölcsös rácsos pite, rákóczi túrós, linzer karika – isler, kókusz karika, sajtos, sós, szezámmagos pálcika és perec, mézeskalács, katóka).

Vásárlás

Online vásárlás az alábbi webshopokban elérhető:

Személyesen megvásárolható az alábbi üzletekben:

Ha termékünk nem kapható kedvenc boltjában, kérjük, értesítsen minket, és felvesszük a kapcsolatot az üzletvezetővel! Várjuk a hívását +36203641024 számon! Ha egyszerűbb, írhat is nekünk az iroda@annapanni.hu címre.

Gyakran ismételt kérdések

Van valamilyen allergén a lisztkeverékben?
Nincs. A lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica.

Mit lehet készíteni a Linzerlisztből?
Omlós tésztákat, linzereket, pitéket (például: habos almás, kevert meggyes, reszelt túrós, almás pite, erdei gyümölcsös rácsos pite, rákóczi túrós, linzer karika – isler, kókusz karika, sajtos, sós, szezámmagos pálcika és perec, mézeskalács, katóka) de más tészták is elkészíthető belőle,  arra kell figyelni, hogy az linzerliszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa).

Lehet a búzalisztes receptek alapján sütni AnnaPanni lisztből?
Igen, de a búzalisztes receptek alkalmazásakor arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, mint a búzaliszt.

Van a lisztekben rost?
Az AnnaPanni lisztkeverékek élelmi rost tartalma viszonylag magas: 3 g/100 g.  Az indiai útifű gyógynövény (psyllium), maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás.

Megmérték a lisztek gluténtartalmát?
Igen. A keverékeket megvizsgálta egy magyarországi akkreditált laboratórium. Az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben 5 mg/kg mérési érzékenység esetén nem mutatható ki glutén. (Vizsgálati módszer: ELISA, Ridascreen Fast Gliadin R 7002) (OÉTI notifikációs szám: 7401/2010) (TANUSÍTVÁNY)

Miből készült az E464?
Cellulózból. Ez a sűrítőanyag. Nem allergén.

Hogyan kell tárolni a lisztet?
A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.

Receptek

Linzer

Hozzávalók: 250g AnnaPanni linzerliszt, 100g cukor, 125g vaj, 2db tojás, 1kk sütőpor, 1 csomag vaniliáscukor, 3 ek víz

Elkészítés: Az hozzávalókat összekeverem, majd egy órára a hűtőbe rakom. Ezek után kinyújtom körülbelül 2-3cm vastagra és tetszés szerint köröket, vagy virágformákat szaggatok belőle. 180 fokra előmelegített sütőben halványbarnára sütöm, majd baracklekvárral összeragasztom a formákat.

Vajas levendulás keksz

Hozzávalók: 110 g AnnaPanni linzerliszt, 100 g vaj, 45 g porcukor, 55 g kölesliszt, 1/2 tk. sütőpor, ízlés szerint szárított levendulavirág

Elkészítés: Vajat a cukorral robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. A masszát tegyük be egy rövid időre a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A tésztát ne sokáig formázzuk meleg kézzel, mert megolvad a magasabb vajtartalom miatt! 150°C-on 13-15 percig sütjük. Várjuk meg míg kihűl, utána lehet fogyasztani.

Mézeskalács 

Hozzávalók: 60 dkg AnnaPanni Linzer liszt, 18 dkg méz, 10 dkg margarin, 2 evőkanál kakaó, 18 dkg porcukor, 2 egész tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbona, darált szegfűszeg, darált fahéj, reszelt citromhéj.

Elkészítés: A mézet és a margarint langyosra melegítem, hozzákeverem a többi összetevőt. 1 napra a hűtőben állni hagyom. 4 mm vastagra nyújtom, sütőformákkal kiszaggatom és tepsiben megsütöm.

Amerikai csokis keksz (cookies)

Hozzávalók: 44 dkg AnnaPanni Linzer liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 18 dkg kristálycukor, 20 dkg barnacukor vagy porcukor, 1 csomag sütőpor, 30 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál  darált mandula

Elkészítés: A csokoládét felaprítom, elnegyedelek minden kockát.  A lisztet összekeverem a sütőporral. Másik tálban összekeverem a tojást, a vajat, a két féle cukrot és a mandulát. Ehhez hozzáadom a sütőporos lisztet, majd a felaprított csokoládét. Vizes kanállal tepsibe teszem, előmelegített sütőben megsütöm.

Mogyoróvajas kakaós keksz

Hozzávalók: 75 g AnnaPanni linzerliszt, 10 g kölesliszt ,1 teáskanál sütőpor, 20 g kakaópor, 45 g vaj/margarin, 30 g porcukor, 30 g barna cukor, 25 g mogyoróvaj, 1 db tojás fele, fél evőkanál tej, vanília kivonat, + mogyoróvaj töltelékként

Elkészítés: A vajat a porcukorral alaposan elkeverem, majd tovább keverem a barna cukorral és a mogyoróvajjal. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a tojást, a tejet és a vaníliát, végül a sütőporral elkevert lisztet. Alapos elkeverés után nagyon lágy lesz, ezért lehet hűteni is picit, a könnyebb kidolgozás végett. Ha még így is meglehetősen puha tésztát kapok, hozzáadhatok még 5-10 g lisztet. Gyors mozdulatokkal lapos korongokat (20 g) formálok és a közepébe teszek egy kis (kb 3-4 g) mogyoróvajat. Ráhajtom a tésztát és golyót formálok belőle, amit kissé kilapítok. 175°C-on, 8-9 percig sütöm.

Van egy jó recepted? Oszd meg velünk, hogy másokhoz is eljuthasson!
A recepteket és felmerülő kérdéseket várjuk emailben az iroda@annapanni.hu vagy a Facebook üzenetben. Keressen minket bizalommal!