Összetevők: rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, dextróz, élesztő, kovász, növényi rost (psyllium), sűrítőanyag (E464), emulgeátor (E491).

Átlagos tápérték és energiatartalom (100 g termékben):
Energia: 1423 kJ, Zsír: 0,7 g, Telített zsírsavak: 0,3 g, Szénhidrát: 75,9 g, Cukor: 1,8 g, Fehérje: 6,3 g, élelmi rost: 3,6 g, Só: 0 g.

Felhasználási javaslat: élesztős tészták (kenyér, zsemle, pizza stb.).

Vásárlás

Online vásárlás az alábbi webshopokban elérhető:

Személyesen megvásárolható az alábbi üzletekben:

Ha termékünk nem kapható kedvenc boltjában, kérjük, értesítsen minket, és felvesszük a kapcsolatot az üzletvezetővel! Várjuk a hívását +36203641024 számon! Ha egyszerűbb, írhat is nekünk az iroda@annapanni.hu címre.

Friss kenyér rendelés a Svábpékség mintaboltjaiban országszerte és a DiétaABC-ben Budapesten elérhető! 


Gyakran ismételt kérdések

Van valamilyen allergén a kovászos lisztkeverékben?
Nincs. A lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica. A kenyérliszt kovászt és élesztőt tartalmaz.

Mit lehet készíteni a kovászos lisztkeverékből?
Elsősorban kenyeret, de bármilyen élesztős tészta elkészíthető belőle, arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa). Továbbá nem minden recepthez illik a kovász különleges ízvilága.

Lehet a búzalisztes receptek alapján sütni AnnaPanni lisztből?
Igen de a búzalisztes receptek alkalmazásakor arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, mint a búzaliszt.

Kell élesztő a kovászos kenyérlisztből készült tésztákba?
Nem. A gluténmentes lisztkeverékek között különlegességnek számít, hogy az AnnaPanni kovászos lisztkeverékben van kovász és élesztő. Ez jelentősen megkönnyíti az élesztős tészták elkészítését. Például kenyér sütése esetében csak vizet, kis olajat és sót kell hozzáadni és jól elkeverni. Nincs többé gond az élesztő változó minőségével. A keverékhez adott jó minőségű kovász és élesztő garantálja, hogy a kenyérfélék, sütemények mindig jól sikerülnek.

Milyen típusú kovászt tartalmaz a kovászos lisztkeverék?
Rizsliszt alapú devitalizált kovászt, ami egy inaktív szárított kovász. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség érési időre, hiszen nem tartalmaz (már) élő organizmust. A kovásztól nagymértékben javul a tészta megmunkálhatósága, a késztermék íze, illata, eltarthatósága.

Van a kovászos lisztkeverékben hozzáadott só?
Nincs. Az AnnaPanni KENYÉR liszthez képest kétszeres hozzáadott sómennyiség ajánlott.

Van különbség az AnnaPanni kenyérliszt és a kovászos lisztkeverék elkészítésében?
Nincs, ugyanúgy kell elkészíteni.

Van a lisztekben rost?
Az AnnaPanni lisztkeverékek élelmi rost tartalma viszonylag magas: 3,6 g/100 g. Ez a napi rostszükséglet kb. 20%-át biztosítja pl. 20 dkg kenyér elfogyasztása esetén. Az indiai útifű gyógynövény (psyllium), maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás.

Megmérték a lisztek gluténtartalmát?
Igen. A keverékeket megvizsgálta egy magyarországi akkreditált laboratórium. Az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben 5 mg/kg mérési érzékenység esetén nem mutatható ki glutén. (Vizsgálati módszer: ELISA, Ridascreen Fast Gliadin R 7002) (OÉTI notifikációs szám: 7401/2010) (TANUSÍTVÁNY)

Miből készült az E464?
Cellulózból. Ez a sűrítőanyag. Nem allergén.

Mi az az E491?
Ez az emulgeátor: szorbit monosztearát. Növényi alapú. Nem allergén.

Hogyan kell tárolni a kovászos lisztet?
A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.


Receptek

Hamburger zsemle:

Hozzávalók: 200 g AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 200 ml meleg tej/víz, ½ teáskanál só, 20g olaj/ 40g margarin, 1 tojás felverve a tetejének a megkenéséhez, 2 teáskanál szezámmag

Elkészítés: A lisztet egy tálba teszem, majd hozzáadom a tejet/vizet, sót és az olajat/margarint. Habverővel (vagy dagasztóval) összekeverem a masszát 4-5 percig. Letakarom egy konyharuhával és meleg helyen hagyom. Egy óra után összekeverem ismét, majd 4 zsömlét formázok belőle. Belehelyezem őket egy tepsibe, és amíg a sütő előmelegszik, állni hagyom. Megkenem mindegyik zsemlét a tojással és rászórom a szezámmagot. 220 fokon 15-20 percig sütöm mialatt jól megnő és aranybarnára nem lesz. Miután kész, egy rácson hagyom őket kihűlni.

Sajtos pogácsa  

Hozzávalók: 5 dl tej, 15 dkg RAMA margarin, 30 dkg AnnaPanni kovászos kenyér lisztkeverék, 10 dkg rizsliszt, 20 dkg burgonyapehely, 4 db tojás, 5 dkg ementáli sajt, 5 dkg füstölt sajt, kávéskanál só.

Elkészítés: Összekeverem az AnnaPanni lisztet, a burgonyapelyhet és a rizslisztet. Forró tejben a margarint felolvasztom, belekeverem a lisztkeveréket. Megvárom míg langyos lesz, ezután belekeverem a tojást és a sajtot. A vizes kézzel megformázott kis gombócokat kivajazott, lisztezett tepsiben 180 fokon, középső tepsi álláson aranybarnára sütöm.  Az utolsó 5 percben rászórok még egy kis sajtot.

Pizza (28 cm-es)

Hozzávalók: 30 dkg AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 2,5 dl meleg víz (37ºC), 1 egész tojás, ½ evőkanál olaj, só

Elkészítés: Összekeverem a hozzávalókat, 15 percig hagyom kelni, pizzaformában 30 percig 200 fokon sütöm. Ráteszek mindenféle finomságot (paradicsomszósz, sajt, szalonna, hagyma, stb.) és sütöm tovább amíg szép színe lesz. A rukkolát a sütést követően szóróm a pizzára.

Lángos

Hozzávalók: 50 dkg AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 1 kanál só, kevés cukor, annyi meleg víz hogy jól ki
lehessen dolgozni.

Elkészítés: 15 percig kelni hagyom, kis zsemle nagyságúra formázom, kézzel elnyújtom és forró olajban kisütöm. Lehet tölteni kolbásszal, sajttal, virslivel, túróval.

Bagel- Kohári Évi receptje: 

Hozzávalók: 300 g AnnaPanni kovászos kenyér lisztkeverék, 240 g langyos víz, 10 g só, 1 evőkanál olaj Előfőzés: 2 l víz, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna Tetejére: 1 evőkanál olvasztott liga margarin Ízlés szerint magok.

Elkészítés:  Az összes hozzávalót mérjük ki egy keverőtálba és alaposan keverjük össze. Formázzunk belőle 4 db bucit, lyukasszuk ki a közepüket és kelesszük 30 percet. Egy nagy lábosban forraljuk fel a vizet a cukorral és a szódabikarbónával. A bagelek mindkét oldalát főzzük 1-1 percet, a víz ne lobogjon, éppen csak gyöngyözzön közben. Tegyük az előfőzött bucikat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le olvasztott margarinnal és szórjuk meg ízlés szerint magokkal. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat hozzá!

Tortilla

Hozzávalók: Tészta: 200 dkg AnnaPanni kovászos kenyér lisztkeverék,1,7 dl víz, 2 evőkanál olaj, 2 csipet só Töltelék: Saláta mix (saláta, uborka, paradicsom, újhagyma, olívabogyó, rukkola), Füstölt tofu (vajon pirítva) Szósz ( 4 evőkanál olívaolaj, 3 tk mustár, 2 tk méz)

Elkészítés: A liszthez fokozatosan keverjük hozzá a vizet, majd az olajat és a sót. Használjunk dagasztógépet vagy gyúrjuk kézzel. A tésztát vágjuk szét 6 egyenlő darabra, majd formázzunk golyót belőlük és hagyjuk kelni 20-40 percig. Amíg kel a tészta készítsük el a tölteléket. A tészta golyókat sodrófával nyújtsuk formára és süssük ki, mintha palacsintát készítenénk. (kicsi olaj, serpenyő), ha felpúposodik a tészta fordítsuk meg. A kész tortilla lapokat töltsük meg mindenféle finomsággal.

Pizza- Kohári Évi receptje:

Hozzávalók: 120 g AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 120 g langyos víz, 5 g só, 1 evőkanál olívaolaj Tetejére: mi szem- szájnak ingere: Fokhagymás tejföl Hajszálvékony füstölt sonka, Mozzarella, Rukkola, Paradicsom
Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy kanállal gyorsan összekevertem és egy kiolajozott serpenyőbe nyomkodtam. Amíg felmelegítettem a sütőt 220 fokra, addig pihent a pulton. Kb 20 perc alatt ropogósra sült. A tetejét jól megpakoltam. Jó étvágyat hozzá!

Kalács

Hozzávalók: 50 dkg AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 2 tojás, fél liter meleg tej, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem, a végén felolvasztva hozzáadom a vajat. Kelni hagyom kb. 45 percig, 150 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Fánk- Kohári Évi receptje

Hozzávalók: 250 g AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 5 g naturbit psyllium rost, 5 g só, 250 g langyos víz, 1 evőkanál olaj

Elkészítés: Az összes hozzávalót mérjük ki egy keverőtálba és alaposan keverjük össze. Nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra és szaggassuk. Ízlés szerint lyukasszuk ki a közepét. Kelesszük 15 percet. Meleg, de nem túl forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára. Nagyon vigyázzunk, tényleg ne legyen túl forró az olaj, mert könnyen megég! Ízlés szerint tálaljuk. Én az egyiket nutellával kentem meg és kókuszt szórtam rá, a másikat porcukorral, lekvárral ette meg a lányom. Jó étvágyat hozzá!

Almafánk

Hozzávalók: 35 dkg AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 1 kg alma, 2 db tojás, 6 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, fahéj vagy lekvár, olaj

Elkészítés: Az almát reszelem és kinyomkodom a levét. Összekeverem a többi összetevővel és kanállal forró olajba szaggatom.

Császármorzsa

Hozzávalók: 250 g AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 250 g kukoricaliszt, 800 ml tej, 100 g cukor, 5 tojás, egy evőkanál olaj, 6 evőkanál mazsola, porcukor a meghintésre, baracklekvár

Elkészítés: Összekeverem a lisztet, kukoricadarát és a mazsolát. Ráöntöm a tejet, és állni hagyom egy órát. Hozzákeverem a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadom a felvert tojásfehérjét. Serpenyőben felforrósított olajba teszem a tésztát. Fakanállal folyamatosan keverem,majd kis darabokra töröm és sütöm amíg aranybarna nem lesz. Tálaláskor baracklekvárt teszek rá és meghintem porcukorral.

Mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához: 1 kg AnnaPanni kovászos kenyér liszt, 25 dkg margarin,  2 dl tej, 20 dkg porcukor, 1 dkg útifűmaghéj, 3 egész tojás, tejföl, só

Hozzávalók a töltelékhez: 25 dkg darált mák, 25 dkg kristálycukor, 0,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, 3 evőkanál lekvár

A tészta elkészítése: A margarint a liszttel összedolgozom, hozzáadom a tejet, a porcukrot, a kettő egész tojást és annyi tejfölt, hogy a tészta megfelelő állagú legyen és állni hagyom 1 órát.

A töltelék elkészítése: A vizet és a cukrot sziruppá főzöm és hozzáteszem a töltelék többi összetevőit.

A bejglik elkészítése: A tészát két (vagy több) részre osztom, kinyújtom és megkenem a tojásfehérjével és elosztom rajtuk a tölteléket. (A szélére ne kerüljön) Összetekerem, tepsibe teszem, tetejét megkenem a tojás sárgájával, az oldalát villával megszúrkálom. 20 percig állni hagyom, és 200 fokos előmelegített sütőben mosolygósra sütöm.

Kakaós csiga- Kohári Évi receptje:

Hozzávalók: Tészta: 200 g AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 30 g cukor, 5 g naturbit psyllium rost, 200 ml növényi tej / vagy víz, 20 g olvasztott liga margarin Töltelék: 20 g olvasztott liga margarin, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál holland kakaó Tetejére: 150 ml növényi tej, 1 evőkanál cukor

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból gyúrjunk rugalmas tésztát. Enyhén rizsliszttel megszórt felületen nyújtsunk egy kb 5 mm vastag téglalapot. Kenjük meg olvasztott margarinnal, szórjuk meg cukros kakaóval és tekerjük fel. Vágjunk ujjnyi vastag csigákat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 15 percet pihentessük és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc után kenjünk meg a tetejét alaposan cukros tejjel és süssük további 15 percet.
Jó étvágyat hozzá!

Cantuccini:

Hozzávalók: 350 g AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 300 g cukor, 1 teáskanál fahéj, ½ teáskanál sütőpor, 200 g mandula, 3 nagy tojás, 10 g vaníliás cukor

Elkészítés: A mandula egyharmadát összetöröm apró részekre. A vaníliás cukrot felverem a tojásokkal. A többi hozzávalót összekeverem egy tálban, majd a tojásos masszával összegyúrom egy kemény tésztává. Lisztezett felületen két rudat formálok a masszából. Ehhez erősen össze kell nyomkodni a tésztát. A két rúdnak kicsit rövidebbnek kell lennie, mint a sütésre szánt tepsi, melyet sütőpapírral bélelek ki. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig addig sütöm, amíg barna lesz és nem lesz puha a tapintása.

Felvágás előtt hűlni hagyom, majd egy egyenetlen élű késsel 10 mm-es szeletekre vágom. Ezután visszahelyezem a sütőpapírra és 200 fokon 10-15 percig pirítom.

Banános csokis muffin:

Hozzávalók: 2 érett, tört banán, 250 ml tej, 1 nagy tojás, 60 g porcukor, 180  AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 2 teáskanál sütőpor, 100 g cukor, 120 g csokoládé, 12 darabos muffin sütő, muffin papír

Elkészítés: Összekeverem egy tálban az összetört banánokat, a tejet, a tojásokat és a vajat, majd hozzá adom a lisztet, a cukrot és a feldarabolt csokoládét. Óvatosan összekeverem, amíg a massza össze nem áll. Kibélelem a muffin formákat a papírokkal és egyenletesen szétosztom a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 25 percig sütöm, majd 10 percig hűlni hagyom.

Öt órai angol sütemény:

Hozzávalók: 250 g AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 2 teáskanál sütőpor, 30 g cukor, 100 g vaj, 2 tojás

Elkészítés: A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverem, majd belemorzsolom a vajat is. Felverem a tojást és összekeverem a többi hozzávalóval, így egy lágy tésztát kapok. A tésztát egy kilisztezett felületre helyezem és körülbelül 2 cm vastagságúra nyújtom.  4 cm átmérőjű köröket formálok belőle és  egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Kis helyet hagyok közöttük, mivel sütés alatt meg fognak nőni. Megkenem a tetejüket egy kis tejjel és előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 15 percig sütöm.

Miután megsültek, és egy kicsit kihűltek, félbe vágom őket. Eperlekvárral és tejszínhabbal tálaljuk.

Angol húsvéti zsemle

Hozzávalók: 500g AnnaPanni kovászos kenyérliszt, 50g cukor, 40g vaj (olvasztott), 1 evőkanál őrőlt fahéj, 250 ml tej, 3 tojás, 1 teáskanál ecet, 150 g mazsola, 50 g kockára vágott kandírozott citromhéj, 50 g kockára vágott kandírozott narancshéj, kevés vaj a teteje megkenéséhez. A kereszthez: porcukor, tej és vanília kivonat lehetőség szerint

Elkészítés: Összekeverem a lisztet, cukrot és az őrölt fahéjat. Felverem a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet és az ecetet. Majd ezt a két masszát összekeverem a kandírozott gyümölcsökkel és a mazsolával. A tésztát egy lisztezett felületre teszem. Ha túl ragadós, lisztet adok még hozzá. Szétszedem 10 egyenlő részre és mindegyikből gombócot formálok. Viszonylag nagyobb távolságra helyezem őket egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Keresztet vágok mindegyik kis gombóc tetejére és megkenem őket egy kevés vajjal. Ezek után állni hagyom egy melegebb helyen 30 percig. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 percig sütöm, amíg aranybarna nem lesz.

A kereszt elkészítéséhez összekeverem a vanília kivonatot a porcukorral, majd hozzáadok annyi tejet, amíg egy nem túl folyós, jól dolgozható masszát kapok és a kész zsemlékbe vágott résekbe csorgatom.

Van egy jó recepted? Oszd meg velünk, hogy másokhoz is eljuthasson!
A recepteket és felmerülő kérdéseket várjuk emailben az iroda@annapanni.hu vagy a Facebook üzenetben. Keressen minket bizalommal!