Összetevők: rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, psyllium (Indiai útifűkorpa őrlemény), sűrítőanyag (E464).

Átlagos tápérték és energiatartalom (100 g termékben):
Energia: 1420 kJ, Zsír: 0,4 g, Telített zsírsavak: 0,3 g, Szénhidrát: 78 g, Cukor: 1,3 g, Fehérje: 4,7 g, élelmi rost: 3 g, Só: 0 g.

Felhasználási javaslat: piskóta tészták (Rafaello, trüffel massza, souffle, képviselőfánk, muffin stb.).

Vásárlás

Online vásárlás az alábbi webshopokban elérhető:

Személyesen megvásárolható az alábbi üzletekben:

Ha termékünk nem kapható kedvenc boltjában, kérjük, értesítsen minket, és felvesszük a kapcsolatot az üzletvezetővel! Várjuk a hívását +36203641024 számon! Ha egyszerűbb, írhat is nekünk az iroda@annapanni.hu címre.


Gyakran ismételt kérdések

Van valamilyen allergén a lisztkeverékben?
Nincs. A lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica.

Mit lehet készíteni a Piskótalisztből?
Elsősorban piskóta tésztás süteményekhez ajánljuk, (Képviselőfánk, Rafaello, Trüffel massza, Souffle stb.) de más tészták is elkészíthető belőle (akár palacsinta is),  arra kell figyelni, hogy az piskótaliszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa).

Lehet a búzalisztes receptek alapján sütni AnnaPanni lisztből?
Igen, de a búzalisztes receptek alkalmazásakor arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, mint a búzaliszt.

Van a lisztekben rost?
Az AnnaPanni lisztkeverékek élelmi rost tartalma viszonylag magas: 3 g/100 g.  Az indiai útifű gyógynövény (psyllium), maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás.

Megmérték a lisztek gluténtartalmát?
Igen. A keverékeket megvizsgálta egy magyarországi akkreditált laboratórium. Az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben 5 mg/kg mérési érzékenység esetén nem mutatható ki glutén. (Vizsgálati módszer: ELISA, Ridascreen Fast Gliadin R 7002) (OÉTI notifikációs szám: 7401/2010) (TANUSÍTVÁNY)

Miből készült az E464?
Cellulózból. Ez a sűrítőanyag. Nem allergén.

Hogyan kell tárolni a lisztet?
A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.


Receptek

Málnás amerikai palacsinta

Hozzávalók: 1 pohár AnnaPanni piskóta lisztkeverék, 2 db tojás, 1 pohár víz, 1 pohár rizstej, 1 pohár málna, málna lekvár, vaj vagy margarin

Elkészítés: A lisztet, tojást, vizet és rizstejet keverjük össze, majd rakjuk bele a felét a málnának és dolgozzuk össze. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd süssük ki rajta a palacsintákat. Az elkészült palacsintákat érdemes lekvárral megkenni és málna darabkákat rakni a rétegek közé. A maradék málnával díszíthetünk a tálalás előtt.

Gluténmentes rácsos almás pite

Hozzávalók: a tésztához: 45 dkg AnnaPanni piskóta lisztkeverék, 15 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 teáskanál só, 2 db tojássárgája, 2 ek tejföl

Hozzávalók a töltelékhez: 1 kg alma (tisztítva), 10 dkg cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 tasak vaníliás pudingpor (főzhető), 5 dkg dió (durvára vágva), 2 citromból nyert citromlé + a lekenéshez 1 db tojássárgája (felverve)

Elkészítés tésztához: 1. Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal, majd a többi alapanyag hozzáadása után a tojással és a tejföllel összeállítjuk a tésztát. 2. Egy kisebb és egy nagyobb cipóvá formázzuk. Hűtőszekrényben pihentetünk, amíg a töltelék elkészül és kihűl. 3. A nagyobb tésztát 38 cm-es tészta koronggá nyújtjuk, majd egy 30 cm-es porcelán pitesütőbe terítjük, az oldalához igazítjuk a tésztát, hogy a formát felvegye. Az alját villával sűrűn megszurkáljuk, dióval megszórjuk. 4. Ráöntjük a kihűlt tölteléket. 5. Tetejére rácsozzuk a kisebb tésztából készült 2 cm széles tésztacsíkokat. 6. Majd a felvert tojással lekenjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Elkészítés a töltelékhez: 1. Az almát lereszeljük, majd az egyik citrom levével meglocsoljuk. 2. A cukrot aranybarnára pirítjuk, majd a kinyomkodott almát hozzáöntjük. 3. Ráöntjük a második citrom levét, a fahéjat, és 1/2 dl felfogott almalében elkeverjük pudingport. Az egészet épp csak összekeverjük, összeforgatjuk, majd levesszük a tűzhelyről. 4. Ha kihűlt, a tésztára öntjük.

+ lekenéshez 1. Tetejére felvert tojást kenünk. Sütés:190°C alul-felül sütés tepsi mérete: 30 cm A sütemény a Konyha világ rácsos alma receptje alapján készült.

Kuglóf

Hozzávalók: 50 dkg AnnaPanni Piskótaliszt, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 1 dl tej, csipet só, 1 tasak vaníliás cukor, mazsola, ¾ zacskó sütőpor, 1  citrom.

Elkészítés: A cukrot és a margarint összekeverem. Hozzáadom a vaníliás cukrot, utána a 4 egész tojást. A lisztet és a 1 dl tejet apránként felváltva adom hozzá. Végül ¾ zacskó sütőport, a citrom levét, sót, mazsolát és a reszelt héját keverem hozzá. 200 fokon sütöm kb. 10 percet utána 150 fokon, amíg elkészül.

Minikuglóf

Hozzávalók:  250g AnnaPanni piskótaliszt, 125g vaj/margarin, 110 g porcukor, 2 db nagyobb tojás, 1,8-2 dl tej, 4 teáskanál sütőpor, 15 g kakaópor, vaníliás cukor, aszalt gyümölcsök, (12 darabhoz)

Elkészítés: Vajat a cukorral kihabosítom, majd a tojássárgákat egyesével robotgéppel hozzákeverem. Ezután a sütőporos lisztet és a tejet felváltva hozzáadom. Majd a felvert tojásfehérjét óvatosan bele dolgozom. Tetszés szerint a kakaóport is belekeverem,hogy márványos legyen. 180°C-on  kb 20- 25 percig sütöm,a szilikonos miniformákban.

Zebratorta- Kohári Évi receptje

Hozzávalók: egy 24 vagy 26 cm-es tortához: 5 db M-es méretű tojás, 250 g porcukor, 125 ml víz, 250 ml olaj, 360 g AnnaPanni piskóta lisztkeverék, 12 g sütőpor, 2 evőkanál holland kakaó, 2 evőkanál gluténmentes vaníliás pudingpor

Elkészítés: A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgáját keverjük jó habosra a cukorral, keverjük hozzá a vizet és az olajat, majd alaposan dolgozzuk össze a liszttel. Óvatosan forgassuk bele a masszába a tojásfehérjét. Osszuk két részre a tésztát: az egyikbe keverjük az átszitált kakaót, a másikba pedig a vaníliás pudingport. Egy 24 vagy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. A forma közepébe merjünk 2 evőkanál barna tésztát, erre tegyünk 2 evőkanál sárga masszát. Ezt folytassuk felváltva amíg van a tésztából. A lényeg, hogy mindig a tortaforma közepébe tesszük a nyers tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük kb 40 percet. Érdemes mindig tűpróbát végezni! Jó étvágyat hozzá!

Brownie

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 30 dkg cukor, 4 db tojás, 10 dkg AnnaPanni piskóta liszt, 20 dkg gluténmentes 70% -os étcsokoládé

Elkészítés: Egy tálban elkeverjük a cukrot a lisztet és a tojást, majd félretesszük. Vízgőz felett, folyamatos keverés mellett megolvasztjuk a vajat, majd az étcsokoládét. (Másik lehetőségként egy müzlis tálban is felmelegíthetjük a vajat és az étcsokit a mikróban.) Amikor csomómentes a massza beleöntjük a tálba és elkeverjük. Ízlés szerint lehet hozzáadni diót vagy más magvakat, akár banánt vagy cukrozatlan kakaóport is. A kész masszát beleöntjük egy vajjal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 170 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Fagylalttal vagy gyümölccsel melegen tálaljuk.

( A recept elkészíthető muffinként is, arra kell csak figyelni, ha a muffin teteje elkezd megpirulni ki kell venni a sütőből. (15-20 perc után érdemes ránézni) A brownie muffin önmagában is fogyasztható, de tölteni is lehet gyümölccsel, nutellával vagy lekvárral ízlés szerint)

Meggyes piskóta

Hozzávalók: 25 dkg AnnaPanni piskóta liszt, 5 tojás, csipet só, 1/2 kk ecet, 25 dkg cukor, kicsi víz, 40 dkg magozott meggy

Elkészítés: A tojásfehérjét, sót és az ecetet kemény habbá verem. A kristálycukrot és a kicsi vizet alacsony lángon sziruppá főzöm, majd ezt a két masszát alaposan tovább verem az 5 tojássárgájával. Ezek után a 25 dkg lisztet apránként hozzákeverem, itt már nagyon fontos, hogy a keverés ne géppel történjen! Egy tepsit kivajazok, kilisztezek, majd beleöntöm a masszát. Fontos, hogy a tepsi oldala “natúr” maradjon, mert így a piskóta fel tud kapaszkodni rajta és nem fog összeesni. Ezután a  magozott meggyekkel megszórom, majd 160 fokon fél órán keresztül aranybarnára sütöm. A piskótasütésnél minden részletre oda kell figyelni, mert akkor lesz tökéletes!

Palacsinta

Hozzávalók: 5 evőkanál AnnaPanni Piskóta liszt, 2 dl tej, 1 egész tojás, só, 2 dl víz

Elkészítés: A lisztet, a tejet, a tojás és a sót összekeverem, és 15 percig állni hagyom. Ha túl sűrű, akkor még öntök bele annyi vizet, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Ebből tíz kisebb palacsinta készül.

Banános bögrés

Hozzávalók: 2 bögre AnnaPanni piskótaliszt, ¾ bögre olaj, 2 banán, 1 bögre cukor, ½ csomag sütőpor, 2 tojás

Elkészítés: A cukrot és a tojásokat habosra felverem, majd hozzá turmixolom a banánokat. Külön tálban összekeverem a lisztet a sütőporral, majd ehhez fokozatosan felváltva belekeverem az olajt és a banános masszát. 180 fokon kb. 20 percig aranybarnára sütöm. A tetejére megolvasztott tortabevonót öntök.

Van egy jó recepted? Oszd meg velünk, hogy másokhoz is eljuthasson!
A recepteket és felmerülő kérdéseket várjuk emailben az iroda@annapanni.hu vagy a Facebook üzenetben. Keressen minket bizalommal!